Göreve geldiğinden beri bilimsel ve sosyal faaliyetlerde ilklere imza atmaya devam eden Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Akan öğrencilerimize ve halkımıza yönelik başlayacak olan Türk İslam Sanatları kursu için eğitmenlerle bir araya geldi. Hat sanatı ustası ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Mustafa Koçar, Tezhip sanatı ustası Nuray Savaşlı, Ebru sanatı ustası Yrd. Doç. Dr. Ömer Sabuncu ile toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya aynı zamanda Fakültemizin Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Elemanları Yasemin Yaşar ve Abdülhalik Pınar da katıldı. Toplantıda kursun içeriği, kapsamı ve tekniği ile ilgili bilgiler konuşuldu. Ayrıca kursu gerçekleştirmek için en uygun sınıf ve kursun sonunda elde edilecek geri dönütlerle oluşturulacak bir etkinlik, sergi ve sanat sınıfı oluşturma konusunda fikir birliğine varıldı. Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Prof. Dr. Akan şu hususlara değindi: " Bu kursla amacımız İslam Sanatları'nın gelecek kuşaklara aktarılması, teorik derslerle boğuşan gençlerimizin sanat ile streslerinin atılmasını sağlamaktır. Yani bir anlamda gençlerimizin deşarj olmasına vesile olmaktır.  Büyük medeniyet olmanın yolu önemli sanatlarla uğraşmaktan geçer. Gençlerimizi ilim irfan ile doldurmanın yanında onları ince ruhlu insanlar yapabilmemiz için sanatla buluşturmamız lazımdır zira sanat ince ruhlu insanların işidir.  Bu kurslar sonunda halkımıza yönelik sergiler açılacak, kültürümüze bir nebze de olsa katkı sağlamış olacağız. Kursiyerlerimiz usta-çırak ilişkisi bağlamında ustaların rıhle-i tedrisatında yani bir anlamda dizlerinin dibinde bu görkemli ve göz kamaştırıcı sanatları öğreneceklerdir.
          Son olarak kursumuz 16 Kasım 2016 tarihinde Çarşamba günü saat 13.00'da başlayıp 15 Ocak 2016'ya kadar devam edecektir. Kursa ilgi duyan tüm halkımız ve öğrencilerimiz Fakültemizin bu etkinliğine davet ediyoruz. Ön başvurular için irtibat telefonu 0414 318 34 61 arayabilirler.