Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Akan bir diğer tanışma toplantısını Tarih bölümüyle gerçekleştirdi. Toplantı Arş. Gör İ. Halil Tanık’ın bölümü ve fakülteyi tanıtan sunumuyla başladı. Ardından Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdullah Ekinci konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Prof. Dr. Ekinci Tarih Bölümünde okuyan öğrencilerin şanslı olduğunu çünkü tarihi mutfağında öğrendiklerini dile getirerek sözlerine başladı. Prof. Dr. Ekinci öğrencilere tarih bakımından oldukça zengin olan Şanlıurfa’nın tarihi bölgelerinde aktif olarak araştırma yapmalarını tavsiye etti. Hâlihazırda Harran arkeolojik kazılarında ortak çalışmalar yaptıkları için öğrencilere gerekli gezileri düzenleyeceklerinden söz etti. Bölüm olarak kitap okumaya önem verdiklerini ve bu hususta bölüm kütüphanesi oluşturduklarından bahsetti. Ayrıca gerekli şartları hazırladıklarında tüm öğrenciler için kitap okuma günleri düzenleyeceklerini söyledi.
Sonrasında Prof. Dr. Ekinci konuşmalarını yapmak üzere Dekan Prof. Dr. Hasan Akan’ı kürsüye davet etti. Prof. Dr. Akan sözlerine öğrencileri bu bölümü kazandıkları için tebrik edip hoş geldiniz diyerek başladı. Bu toplantının ana temasının Harran Üniversitesini ve Fen Edebiyat Fakültesini tanıtmak olduğundan bahsetti. Genel olarak fakülte ve üniversite hakkında bilgiler verip öğrencilere üniversiteli olmak hakkında bilgilendirdi. Üniversite hayatının tüm hayatı nasıl etkilediğinden bahsetti. Bu yüzden öğrencilere üniversitedeki hayatlarında dikkat etmeleri gereken hususlardan söz etti. Bölgedeki üniversiteler arasında Tarih Bölümünün akademik açıdan çok başarılı olduğunu söyledi. Bölgenin tarihi zenginliğinden dolayı Tarih bölümünü okumalarının ne kadar önemli olduğunu vurguladı ve mezun olduktan sonra öğrencilerin çok rahat çalışma alanları bulacaklarından söz etti. Tarihimizi bilmenin önemine değinen Prof. Dr. Akan, Tarih Bölümünü okumanın önemli olduğunu ve öğrencilerin bu dört seneyi çok iyi değerlendirmeleri gerektiğini vurguladı. Prof. Dr. Akan öğrencilere üniversitelerde karşılaşabilecekleri kötü gruplardan uzak durmalarını tavsiye etti.
Son olarak fakültede yapılan yeniliklerden bahseden Prof. Dr. Akan öğrencilerin fakültede düzenlenecek bilimsel, sosyal ve kültürel etkinliklere katılmaları tavsiyesinde bulundu. Toplantı Bölüm öğrencilerine hediyelerini dağıttıktan sonra sona erdi.





BOLOGNA

 

FAKÜLTEMİZ TANITIM FİLMİ

HARRAN ÜNİVERSİTESİ 2021-2022 TANITIM FİLMİ

KALİTE YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ (ÖNERİ, İSTEK, ŞİKAYET, BİLGİ TALEBİ)

SOSYAL MEDYA