Harran Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Dekanlığınca "Sevgi Sergisi ve Güven Bahçesi" etkinliği gerçekleştirildi.


Alemlere rahmet olarak gönderilen, dünyanın en emin insani Hz. Muhammed’in Kutlu Doğum haftası adına düzenlenen, Anadolu Gençlik Derneği üniversite komisyonu işbirliği ile hazırlanan etkinlik, Osmanbey Yerleşkesinde Fen-Edebiyat Fakültesi bahçesinde düzenlendi.
Güllü lokum ve süt ikramlarının yapıldığı Peygamberimizi sevdiği kırmızı güllerin dağıtıldığı etkinlikte, Mevlevi semazenleri de ilahiler eşliğinde sema gösteri yaptılar. Kutlu doğum etkinlikleri kapsamında güven bahçesi oluşturulan bahçede, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in kronolojik hayatını anlatan bir resim sergisi de düzenlendi.
Anadolu Gençlik Derneği Üniversite Komisyon Başkanı Cevher Kara, Üniversite gençliğinin Peygamber Efendimizi daha iyi  tanımalarına vesile olmak istediklerinden dolayı böyle bir işe giriştiklerinden bahsetti ve bu amaç kapsamında sene başından itibaren Anadolu Gençlik Derneği Üniversite Komisyonu olarak bir çok çalışma yaptıklarını aktardı.    
Etkinliğin ev sahibi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hasan Akan ise yaptığı konuşmada; “Fakültemiz ve Anadolu Gençlik Derneği ile birlikte düzenlediğimiz Kutlu Doğum Haftası Güven Bahçesi ve Sevgi Sergisini açtık. İlahiyat Fakültemizin Kutlu Doğum ile ilgili sempozyumu anfilerimizde devam ederken, Fen-Edebiyat Fakültesi olarak farklı formatta bir etkinlik yapmak istedik. Bu yıl ki Kutlu doğum haftasının teması, Hz. Peygamberin güven toplumu oluşturmasıdır. Biz de bu anlamda bir sergi oluşturduk” dedi.
Farklı konseptte çok güzel bir etkinlik düzenlendiğini belirten Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Bürhan Akpunar; “Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanımız Hasan Hocamızın ve Anadolu Gençlik Derneğinden Cevher Beyin katkılarıyla düzenlenen, bu seneki Kutlu Doğum haftasının teması olan Güven başlığını taşıyan Güven Bahçesi etkinliğini hep beraber idrak ediyoruz. Salonlarda ve bürokratik konuşmalardan arınmış, direk katılımlı, öğrencilerin daha rahat olduğu, süt, gül, lokum ikramlı, sema gösterisi olan ve daha güzeli Peygamberimizin hayatını kronolojik olarak tuvale akseden sergi eşliğindeki bu etkinliğin Peygamberimizi daha şuurlu olarak bilmemize vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

BOLOGNA

 

FAKÜLTEMİZ TANITIM FİLMİ

HARRAN ÜNİVERSİTESİ 2021-2022 TANITIM FİLMİ

KALİTE YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ (ÖNERİ, İSTEK, ŞİKAYET, BİLGİ TALEBİ)

SOSYAL MEDYA