7417 Sayılı Af Kanunu kapsamında ayrıldığı yükseköğretim kurumuna kayıt yaptıranlardan ÖSYS/YKS/DGS puanı giriş yılı itibariyle üniversitemizin aynı veya farklı bir diploma programının aynı türden taban puanına sahip olanlar, bu programlardan birine yatay geçiş talebinde bulunabileceklerdir. Başvuru yapılacak program ilgili yılda öğrenci almamışsa ilgili programa başvuru yapılamayacaktır.
DGS puanı ile sadece DGS Kılavuzlarında tanımlanan ön lisans alanlarının devam edebileceği yükseköğretim lisans programlarına başvuru yapılabilir ve adayların ilgili yıl için programın DGS puanına sahip olmaları gerekmektedir. İlgili yılda DGS ile öğrenci alınmamışsa söz konusu programa başvuru yapılamayacaktır.
Başvuruların kabulünde ilgili birimler tarafından mevcut fiziki altyapıları ve öğrenci sayıları dikkate alınarak değerlendirmeler yapılabilecektir. Birimlerin söz konusu gerekçelerle başvuruları değerlendirmeye almama hakları saklıdır.

Başvuru Tarihleri:
  • 8 Eylül 2022 tarihi mesai bitimine kadar başvuru yapanlar 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Döneminde,
  • 9 Eylül-18 Kasım 2022 tarihleri arasında (18 Kasım 2022 tarihi mesai bitime kadar) başvuru yapanlar 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Döneminde eğitim-öğretime başlayacaklardır.

Başvuru Yerleri :
Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokullarına şahsen veya noter vekaleti ile aşağıda belirtilen belgelerle başvuru yapılacaktır.

Yatay Geçiş Başvurusu için İstenen Belgeler
  1. Başvuru Formu
  2. Öğrenci Belgesi (Onaylı veya E-devlet çıktısı)
  3. Transkript (Onaylı veya E-devlet çıktısı)
  4. Nüfus Cüzdanı fotokopisi
  5. ÖSYS/YKS/DGS Sonuç ve Yerleştirme Belgesi
  6. Onaylı ders içeriği (Birimlerin web sayfasında mevcutsa istenmeyecektir)
  7. Merkezi yerleştirme ile yatay geçiş yapmadığına dair onaylı belge

BOLOGNA

 

FAKÜLTEMİZ TANITIM FİLMİ

HARRAN ÜNİVERSİTESİ 2021-2022 TANITIM FİLMİ

KALİTE YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ (ÖNERİ, İSTEK, ŞİKAYET, BİLGİ TALEBİ)

SOSYAL MEDYA