Çanakkale Zaferi’nin 104. yılı münasebetiyle Fakültemiz tarafından “18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü” etkinliği tertip edildi. Fakültemiz Büyük Amfi’de gerçekleştirilen program şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
 Programın açılışında konuşan Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ekrem Bektaş, “Çanakkale zaferi, sadece maddi sebepler cihetinde değerlendirilmemeli, işin bir de manevi boyutu nazarıdikkate alınmalıdır. Çünkü Çanakkale Zaferi, madde ile mananın, küfür ile imanın, diğer bir değişle Doğu ile Batı’nın mücadelesinin bir zaferidir. Bu zaferde Osmanlıyı oluşturan bütün unsurların kısacası bütün bir ümmetin payı vardır. Gerek Çanakkale’de gerekse diğer gazvelerde şehit düşen bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerim. Çanakkale Zaferini biz edebiyatçılar Mehmet Akif'in “Çanakkale Şehitlerine” isimli manzumesi üzerinden öğrencilerimize anlatıyoruz” diyerek Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitleri’nden bazı mısralar okudu.
 Daha sonra konuşan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Esra Siverekli, “Türk savaş tarihine adını altın harflerle yazdıran Çanakkale Muharebesi’nin 104. yıl dönümünü ülke olarak hep birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek Türk milletinin elde ettiği bu zafer, sadece kazanılmış bir savaş olarak görülmemeli, etkileri, sonuçları ile birlikte değerlendirmelidir.” dedi.
 Anma programı, Fakültemiz Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülşah Eser tarafından sunulan  “İtilaf Devletleri Penceresinden Çanakkale Muharebeleri” başlıklı konferansla devam etti. Akabinde Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri Akif’in “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiirini okudular.
 Program, Genç Kadem Kulübü tarafından hazırlanan “Çanakkale’den 15 Temmuz’a” adlı tiyatro gösterisiyle sona erdi. Programdan sonra katılımcılara Çanakkale cephesinde Mehmetçiğe dağıtılan çorbadan ikram edildi.









BOLOGNA

 

FAKÜLTEMİZ TANITIM FİLMİ

HARRAN ÜNİVERSİTESİ 2021-2022 TANITIM FİLMİ

KALİTE YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ (ÖNERİ, İSTEK, ŞİKAYET, BİLGİ TALEBİ)

SOSYAL MEDYA