Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü ikinci teknik ve bilim gezisini Harran Ovası- Karaali Köyü (Jeotermal Kaplıcaları ve Seraları), Ebul Vefa Seyh Hayat Bin Kays El Harrani Türbesi ve Camii'ne gerçekleştirdi. Bu gezi kapsamında Harran ovasındaki şu anda hasadı yapılmakta olan tarım ve zirai bitkilerden pamuk ve mısır tarlaları incelendi. Sonrasında yol güzergahındaki ova stepleri ve dağlık platolardaki bozkırlar incelendi. 2000'li yıllardan sonra GAP bünyesinde yapılan barajların ekosisteme ve özellikle Harran Ovası'na etkisi anlatıldı. Bilinçsiz ve vahşi sulamanın beraberinde getirdiği çoraklaşma ve halofitleşme hakkında bilgiler verildi. Bölgenin ekolojik şartlarına adapte olan bitkiler hakkında genel bilgiler verildi. Dünyanın ilk İslam Üniversitesi kabul edilen Harran Ulu Camii'deki kalıntılar, tarihi Harran Kümbet evleri ve sit alanında bulunan tarihi Harran Kalesi Surları hakkında bilgiler verildi. Harran ziyaretinden sonra Karaali bölgesinde yer alan jeotermal özelliklere sahip seralar olarak bilinen bitki ve sebze seralarında uygulamalı ve teknik bilgiler seraların uzmanları tarafından iç ve dış mekan süs bitkilerinin yetiştiriciliği hakkında bilgiler anlatıldı. Geziye bölüm başkan yardımcıcı Yrd. Doç Göksal Sezen koordinatörlüğünde yapılmış olan bu etkinliğe lisans yüksek lisans ve doktora öğrencileri katılmıştır.