Fakültemiz Fizik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Şerife YALÇIN ve Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Bülent AKTAŞ' ın geliştirdiği “Radyasyon Kalkanı Er2O3 Katkılı Doğal Cam-Seramik Malzeme” buluşu patent aldı. Hocalarımız bu buluş ile ileri teknoloji cihazlarında (x-ray ve tomografi) kullanılan cam temelli kurşunlu zırhlama materyallerine alternatif olarak doğal bir cam olan obsidyenin kullanımı ile insan sağlığına zarar vermeyen, çevre dostu, katkılı cam-seramik bir malzeme ürettiler.

Ayrıca, hocalarımızın floresan lambalarda, LED’ler vb. ürünlerde kullanılabilen erbiyum oksit içeren borosilikat fotoluminesans bir cam olan, Er2O3 (erbiyum oksit) dahil edilmiş borosilikat içeren fotoluminesans cam buluşu da faydalı model olarak tescil edilmiştir.
Hocalarımızın buluşları Türk Patent tarafından tescil edilmiştir. Hocalarımızı çalışmalarından dolayı tebrik eder. başarılarının devamını dileriz.