1992 yılında Harran Üniversitesi bünyesinde kurulan Fen – Edebiyat Fakültemiz Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Arkeoloji, Sosyoloji, Sanat Tarihi, Doğu Dilleri ve Edebiyatları, Batı Dilleri ve Edebiyatları, Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümleri olmak üzere toplam 13 bölümden oluşmaktadır. Bu bölümlerde alanına hâkim donanımlı eğitimci kadrosu ile lisans programı, yüksek lisans ve doktora eğitimi verilmektedir. Fakültemizden mezun olan öğrencilerimiz gerek kamuda gerekse özel sektörde birçok alanda istihdam edilmektedir.

Ayrıca Fakültemizin Erasmus Programı kapsamında İtalya, Çek Cumhuriyeti, Romanya ve Polonya gibi ülkelerle ikili anlaşmaları mevcuttur.

Fakültemizde Farabi Değişim Programı da uygulanmaktadır. Bu Program ile öğrencilerimizin, öğrenci değişiminde anlaşmalı olduğumuz üniversitelerde bir veya iki yarıyıl süresince eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmeleri amaçlanmaktadır.