Fakültemiz Büyük Amfide düzenlenen programın açılışında konuşan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Akgündüz, Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nı yazma hikâyesini anlatarak, öğrencilerin Mehmet Akif’i daha iyi anlamaları için kitaplarını okuma tavsiyesinde bulundu.
Programda söz alan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Mehmet Akif Ersoy'un her konuda hassas bir şahsiyete sahip olduğunu ifade ederek, bütün olumsuz şartlara rağmen verdiği sözü tutma gayretinde olduğunu, şairin hayatından örnekler vererek anlattı. “Yağmurlu, fırtınalı ve her tarafı sel bastığı bir günde bir ahbabı ile buluşmak için sözleşen Mehmet Akif’in bin bir zorlukla sırılsıklam bir vaziyette söz verdiği yere gittiğini, sözleştiği halde gelmeyip ertesi gün özür dilemek için gelen arkadaşını dinlemeyip: “Bir söz ya ölüm veya ona yakın bir felakette yerine getirilmezse mazur görülebilir’’ diyerek tam 6 ay o arkadaşı ile konuşmadığını anlatan Rektör Çelik, öğrencilere her konuda hassas ve dakik olmaları gerektiği tavsiyesinden bulundu.
Açılış konuşmalarının ardından Mehmet Akif Ersoy'un şahsi vasıflarını anlatan İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mahmut Öztürk, ‘Bir Mütefekkir Olarak Mehmet Akif’ adlı dia gösterisini sundu. Program, Eğitim Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Mesut Yıldırım'ın öncülüğünde hazırlanan ‘Milletin Sesinden İstiklal Marşı’ drama gösterisi ile devam etti.
Programın son kısmında Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Bektaş moderatörlüğündeki 'İstiklal Marşı ve Anlam Dünyası' isimli panele geçildi. Panelde, Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mahmut Öztürk, ‘Mehmet Akif'in Düşünce Dünyasında İstiklal Marşı'nın Temelleri’, Fen-Edebiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Levent Bilgi, ‘Mehmet Akif'ten Günümüze Mesajlar’ başlıklı sunumlarını yaptılar.





BOLOGNA

 

FAKÜLTEMİZ TANITIM FİLMİ

HARRAN ÜNİVERSİTESİ 2021-2022 TANITIM FİLMİ

KALİTE YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ (ÖNERİ, İSTEK, ŞİKAYET, BİLGİ TALEBİ)

SOSYAL MEDYA