Haliç Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Birol Emil bugün Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünün konuğuydu. Üniversitemiz rektör yardımcılarından sayın Prof. Dr. Recep Çiğdem, Fakültemiz dekanı sayın Prof. Dr. Ekrem Bektaş, dekan yardımcılarımız, bölüm öğretim elemanlarımız ve üniversiteden çok sayıda öğrencimizin katıldıkları “Kültür Dil ve Edebiyat” başlıklı konferans doğu ve batı edebiyat ve sanatları arasında geniş yelpazede bir mukayeseyle ifadesini buldu. Halis edebiyatın siyaset ve ideolojinin üstünde bulunduğunun dile getirildiği konferansta Baki, Fuzuli, Şeyh Galip, Namık Kemal, Victor Hugo gibi şairlerin şiirleriyle Prof. Dr. Birol Emil dinleyicilerine adeta şiirsel bir şölen sundu.