Dekan Prof Dr. Akan Fen Edebiyat Fakültesi Bölüm Danışmanları ile istişare toplantısı gerçekleştirdi. Prof. Dr. Akan toplantıda " Öğrenci danışmanının başlıca görevi gurbette okuyan öğrencilere destek olmak ve her alanda onlara rehberlik etmektir." dedi. Danışmanların mutlaka her öğrenciye ait bir dosya oluşturması gerektiğini ve bu dosyada öğrencinin akademik takip formu, aldığı dersleri gösteren formlar ve öğrencinin ailevi durumu hakkında bilgilerin olması gerektiği. Bu çerçevede Harran Üniversitesi Öğrenci Danışmanlık Yönergesinin mevcut olduğunu ve Danışmanların görev sorumluluklarını belirttiğini ifade etti. Öğrencilerin barınma ve beslenme sorunlarından eğitim sorunlarına kadar birçok konuya değinildi. Danışmanların en ufak hatasının öğrencilerin hayatlarına mal olacağı hatırlatıldı. Öğrencilere derslerin dışında sanatsal sosyal ve sportif konularda da rehber olunması gerektiği belirtildi. Fakültemizdeki öğrenci kulüplerinden bahsedildi özellikle Arkeoloji, GAP Coğrafya, Yeşilay kulüplerinin etkin olduğunu ve ihtiyaçlar doğrultusunda yeni kulüplerin kurulması gerektiğini ifade etti. Bu sunumda özellikle Mevlana, Farabi ve Erasmus gibi Öğrenci Değişim Programlarından bahsedildi. Harran Üniversitesi Öğrenci Konseyi'nden, kayıt sırasında yaşanan problemlere kadar öğrencileri ilgilendiren birçok konu istişare edildi. Ayrıca bu sene ilk kez uygulanacak olan sınav yönetmeliği ile ilgili bağıl sistemin tanıtımı yapıldı.
            Son olarak üniversitenin yaşam felsefesi ve danışmanların bu konudaki sorumlulukları ele alındı. Özellikle ihtiyaç sahibi öğrencilerin tespitinin yapılması ve bu öğrencilere yönelik ücretsiz yemek bursları vermenin önemi ve bu konularda danışmanlara düşen görev ve sorumlulukların öneminden bahsedildi.